Elektronik

februar 9, 2018

Lær at tage det perfekte billede

Vil du pifte din Facebookside op med nogle billeder, der får folk til at tænke wow? Eller er du opsat på at få det bedste billede af dine unger til fotoalbummet? Så er der masser af råd at hente. Det kan være lidt besværligt at finde ud af, hvilken vinkel eller kameraindstilling, der er den rette. I disse dage er der rig mulighed for at dele billeder med venner og familie online. Det er meget almindeligt at dele fotos fra hverdagen, ferien og særlige lejligheder. Men det kan være svært at skilles sig ud fra mængden på sider, hvor der er en overflod af billeder. Heldigvis er der nogle få ting, du kan tænke over, når du tager billeder, så det kommer til at se rigtig godt ud.

 

5 små tips til det gode billede

  1. Sørg for at have en ren baggrund. Det kan nemlig se en anelse rodet ud, hvis der er en masse forstyrrende elementer i baggrunden. Find en tom væg, en ren mur eller en anden facade, du kan stille dit motiv ved.
  2. Brug et nærbillede. Hvis du har svært ved at finde en ensartet baggrund, så kan et close up være en nødløsning. Dette kan være nødvendigt, hvis du for eksempel tager billeder i en skov, hvor træer og grene kan give en forstyrrende baggrund.
  3. Tænk på lyssætningen. Det gode billede kræver, at du har det rette lys. Naturligt dagslys er ofte det bedste. Undgå dog at tage billeder i direkte sol. Træd hellere ind i skyggen, hvor lyset er blødere og derfor mere flatterende.
  4. Tag enkelt tøj på. Ligesom det er en god idé med en enkelt baggrund, er det også vigtigt at have roligt tøj på. Mønstret tøj kan virke forvirrende for øjet, derfor er ensfarvet tøj bedre på et foto.
  5. Brug billedredigering. Hvis en mulighed for et godt billede opstår spontant, så er det umuligt at have alle disse forhold i orden. Derfor er det smart, at man kan redigere billederne bagefter. Prøv dig også frem med at skifte tonen til sort/hvid. Det kan give en særlig stemning til et ellers fladt billede.

 

Gem dine bedste fotos

Når du har øvet dig på at tage det perfekte billeder, så kan du med fordel udvælge de bedste og gemme dem for evigt. Det kan du gøre nemt ved at lave en fotobog online. Hvis du vil gemme dine bedste fotografier på en helt særlig måde, så kan du læse mere om fotobøger og fotokalendere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *