Elektronik

maj 4, 2018

Er du i tvivl om hvilken computer, du skal vælge? Læs med her

I forbindelse med køb af en ny computer, er der flere forskellige ting, man skal holde et vågent øje med, således man finder frem til den rette computer. Først og fremmest skal man naturligvis finde en computer i det rigtige design, men dette skal ikke spille den største rolle i overvejelserne. Man skal også overveje, hvilken skærmstørrelse man skal have, mens type af processor og lagringsmetode også skal overvejes inden erhvervelsen.

Skærmstørrelsen er vigtig at overveje – både i henhold til bærbar og stationær

Det er vigtigt at finde en computer med den rigtige skærmstørrelse, hvilket er gældende, uanset om man skal have en bærbar computer eller en stationær computer. Det er ydermere vigtigt at finde den rette skærmstørrelse i forhold til det, computeren skal benyttes til – uanset om man skal på online casino med gratis spins fra online-freespins.dk, spille spil eller arbejde på computeren. Skal man have en bærbar, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor stor skærmen skal være, i forhold til at man skal fragte den rundt i en taske. I forhold til en stationær har man lidt mere frie tøjler fra det perspektiv, da man sjældent skal fragte computeren, og det er meget op til en selv, om man vil have en større eller mindre skærm. Spiller man meget og gerne vil se film, serier og lignende på computeren, kan det være en fordel med en større skærm, mens dette ikke behøver at være en nødvendighed, når man bruger computeren til eksempelvis arbejde.

Find en computer med den rette processor

Der findes hovedsageligt to forskellige producenter af processorer til computere på markedet, hvilket er gældende for Intel og AMD. De har produceret en del forskellige processorer, og det kan være udfordrende at vælge til og fra i udvalget. Intel har lavet processorerne i de tre følgende serier: i3, i5 og i7, og der er også nogle forskellige modeller i disse serier, som eksempelvis kunne være i5 8600k. Som udgangspunkt siger man, at i3 serien er god til computere til kontorarbejde, skolearbejde og lignende, mens i5 serien egner sig godt til gaming, og sidst men ikke mindst vil i7 serien egne sig godt til opgaver, der kræver ekstra kraft i form af eksempelvis billed- og videoredigering.

Hvor meget lagerplads har man behov for?

Herudover kan det også være en fordel at undersøge, hvor meget lagringsplads, man har behov for, således man hverken har for lidt lagringsplads eller har alt for meget til rådighed. Størrelsen af lagringspladsen opgives i GB, og det siges, at 500-1000 GB på en stationær computer er nok for langt de fleste, hvorfor det kan være en fordel at finde en stationær computer inden for dette interval. Der findes nu to typer af harddiske, og det tæller den gamle traditionelle harddisk og den nyere SSD. SSD vil som regel køre en hel del hurtigere, da dataene ikke gemmes på harddisken, men de spejles derimod, hvilket er med til at gøre computeren en smule hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *