Shopping

december 17, 2018

Sofa: Sådan finder du den rigtige

Sofaen er et af de vigtigste møbler i stuen. Det er her du kan slappe af, se din yndlingsserie i fjernsynet eller læse en god bog. Der findes mange forskellige sofaer på markedet og de adskiller sig blandt andet i størrelse, pris og design. Det kan derfor være svært at bestemme, hvilken sofa du skal vælge til din stue, men med denne guide får du hjælp til at vælge den rigtige sofa.

Hvor skal den stå?

Det første der er med til at afgøre, hvilken sofa du skal have, er det rum den skal stå i. Det kommer nemlig an, hvor stort rummet er, og hvor sofaen skal placeres, da dette bestemmer, hvilken type sofa du har plads til. Hvis du har en lille stue, er det hverken praktisk eller flot med en stor hjørnesofa, hvorimod en stor stue med masser af plads bedre vil kunne rumme denne type sofa. Før du køber din nye sofa, skal du desuden også vurdere, om sofaen vil stå i vejen for andre møbler i rummet.

Hvilken type?

Når du har fundet ud af, hvor din kommende sofa skal stå, har du en idé om, hvor stor den skal være. Der findes forskellige typer af sofaer, både store og små, og her er et par af dem, du kan vælge i mellem:

2- og 3-personers sofa

Hvis du har lille stue, hvor der ikke er meget plads, er det oplagt at vælge en 2 eller 3 personers sofa, som ikke fylder hele rummet. Denne type sofa er en god løsning, hvis I kun er få, der skal bruge sofaen i hverdagen. Det er dog ikke en god sofa, hvis du drømmer om at kunne slå benene op, når du kommer træt hjem efter arbejde. Hvis der er plads i rummet, kan du overveje at supplere med en puf, hvor du kan hvile dine ben på og samtidig giver det en ekstra siddeplads.

Hjørnesofa / Chaiselong

Hvis du har en stor stue med masser af plads, kan det være skønt med en stor og rummelig sofa, hvor du uden problemer kan ligge helt fladt og slappe af. Til dette formål kan du vælge en hjørnesofa eller en sofa med chaiselong, som netop gør det muligt for dig at svinge benene op. Hvis I er mange, der skal bruge sofaen, er det især oplagt at have en hjørnesofa, da den har mange siddepladser – og der er derfor også god plads til gæster.

Sovesofa

Hvis du ofte har overnattende gæster på besøg, men ikke har en seng, som de kan sove i, er det ideelt at have en sovesofa. Det smarte ved en sovesofa er, at den er multifunktionel, da den både kan bruges som sofa og som seng. Du slår blot sofaen ud, når du har behov for ekstra sengeplads. Hvis du har stue og soveværelse i samme rum, kan det være en god løsning med en sovesofa, så du sparer på pladsen.

Hvilket materiale?

Når du skal købe ny sofa, skal du også tage stilling, hvilket materiale den skal være lavet i. Skal det være stof eller læder? Vælg først og fremmest det materiale, du synes er flottest, og som stilmæssigt passer ind i din stue. Derefter bør du tænke over, hvordan sofaen bruges i det daglige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *