Shopping

december 12, 2018

Danskerne er vilde med brugte kontormøbler

Når kontorets interiør skal fornyes, eller når et nyligt indviet kontor skal have sit første møblement, så sker det i stadigt stigende grad med brugte kontormøbler. Danskerne er nemlig blevet vilde med at udstyre arbejdspladsen eller hjemmekontoret med møbler, som inden anskaffelsen har aftjent deres værnepligt et andet sted. Selvom der ikke findes nogen officielle branchetal, da markedet for brugte kontormøbler stadigt er relativt nyt, anslås det, at den årlige omsætning på de genanvendte møbler ligger i omegnen af 120-130 millioner kroner.

 

Genbrug er in

Den stigende lyst til at investere i brugte kontormøbler er et udtryk for en generel velvilje til at støtte op om cirkulær økonomi, i folkemunde: genbrugsøkonomi. Udover møbler er det bl.a. tøj, køkkenudstyr, bøger, elektronik og cykler, der hitter på genbrugsstationerne rundt om i landet og på internettets efterhånden talrige fora til køb og salg af genbrugsvarer.

En af grundende til, at genbrug er blevet så populært inden for de sidste år, er, at danskerne er blevet mere miljøbevidste. Klimakrisen er kommet faretruende tæt på, og flere og flere mennesker er begyndt seriøst at overveje, hvilket aftryk de sætter på kloden. Genbrug er en effektiv metode til at minimere den negative påvirkning på klimaet, fordi du ved at købe  eksempelvis brugte kontormøbler er med til at holde produktionen nede.

Udover, at genbrug er godt for miljøet, peger flere forskere på, at det i dag, modsat tidligere, er blevet cool og trendy at købe brugte ting til kontoret, hjemmet og klædeskabet. For mange danskere er der gået sport i at gøre en god handel med brugte varer, og snarere end fattigdom signalerer genbrugte varer i hjemmet overskud og miljøbevidsthed.

 

Gode grunde til at købe brugte kontormøbler

Foruden de miljømæssige fordele kan det have meget stor positiv effekt på pegepungen at udstyre kontoret med genanvendte møbler. For mens møbler med tiden mister deres købsværdi, så mister de langt fra deres brugsværdi. Kontormøbler af høj kvalitet og lækkert design vil derimod bevare deres egenskaber på trods af tidens tand. Det betyder, at kvalitetsmøbler kan købes meget billigt, hvis de har været i brug tidligere. Og vil du kigge nærmere på hvad der findes på markedet, så er den århusianske forhandler af brugte kontormøbler, jkOffice, kendt for deres enorme sortiment. Faktisk er prisen på brugt ofte halvt så lav som prisen på deres nye pendanter. De penge, man sparer på indkøb af inventar til kontoret, frigives et andet sted og kan bruges sjovere eller smartere på noget andet.

 

Din krop kræver kvalitet

De fleste eksperter er enige om, at vi kun har set toppen af isbjerget, og at markedet for genbrug vil stige støt i fremtiden, og der er ingen grund til at tro, at dette ikke også vil gøre sig gældende for interiør til kontoret. Danskerne arbejder nemlig i stadigt stigende grad stillesiddende, og det betyder, at vi skal passe ekstra godt på os selv og vores kroppe for at undgå skader og overbelastninger, som kommer af at sidde for meget ned i løbet af dagen. Følgeskaderne af stillesiddende arbejde tæller bl.a. rygproblemer og nakkesmerter. Møbelproducenterne arbejder ihærdigt på at komme disse problemer til livs gennem eksempelvis ergonomiske kontorstole og hæve/sænkeborde, og dette kan være en af forklaringerne på, at så mange danskere tyr til genbrugsøkonomi, når kontoret skal udstyres med møbler og andet interiør. Ved at købe brugt, kan man nemlig få råd til kvalitet, og hvis kontoret er udstyret med de rigtige møbler, nedsættes risikoen for skader og overbelastning betragteligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *