Shopping

juni 6, 2019

Jeg har ikke mere plads i min bolig – hvad gør jeg?

I vores nuværende samfundssituation lever vi i forbrugerismens verden. Det gælder hele tiden om at forbruge, hvilket betyder man får et større og større materiel lager. Det er de færreste, der faktisk har plads til alt det, de køber. Derfor ender vi med at smide mange ting ud, hvilket fører til madspild, tøjspild, elektronisk spild osv. Hvad skal du ellers gøre af alle de ting, du ikke har plads til? Forbrugerismen stopper hverken i morgen eller i overmorgen, så vi bliver nødt til at finde en god måde at opretholde vores cyklus af forbrug og udskiftning.

Sådan gør du

Blot at smide dine ting og sager ud gør ikke meget godt for nogen eller noget. Faktisk er der ingen gode udkom ved at smide uønskede ting ud, men der er masser af dårlige bivirkninger:

  • Det er dårligt for klimaet. Mange af de ting, du smider ud, skal forbrændes, hvilket udsender CO2.

  • De dele der ikke bliver brændt bliver til affald, og dette affald ender højst sandsynligt i fattige områder i en anden verden, hvor affaldet skaber dårligt miljø for menneskerne dér.

  • Hver gang du smider noget ud, er du med til at opretholde cyklussen af forbrugerisme, hvilket er noget, vi gerne skal have stoppet i de kommende år.

Dette kan du gøre i stedet for:

  • Find et depotrum nær dig. I et depotrum kan du opbevare de ting, som du ikke længere skal bruge – eller du ikke skal bruge lige i øjeblikket. Det gode ved et depotrum er, at du kan hente dine sager tilbage igen, hvis du ombestemmer dig.

  • Donér det. Nogle mennesker kan bruge de ting, du ikke kan bruge. Dermed forsinker du forbrugerismens cyklus.

  • Overvej om en given genstand stadig kan bruges. Hvis ja, så behold den i stedet for at købe nyt.