Diverse

marts 28, 2018

Har du styr på ventilationen?

Sommeren nærmer sig, og det betyder, at du som butiksindehaver bør efterse dit ventilationsanlæg. Hvorfor? Fordi en varm butik skaber et ubehageligt miljø, hvor dine kunder ikke føler sig tilpas. Og gør de ikke det, så søger de videre til andre butikker uden at bruge så meget som en krone hos dig.

Denne type butiksventilationen kendes også under begrebet komfortventilation. Her udskiftes luften flere gange i løbet af dagen, hvilket giver et bedre indeklima og et mere produktivt arbejdsmiljø i butikken. Forklaringen skyldes ganske enkelt, at der kommer mere Co2 til, hvilket påvirker vores koncentrationsevne positivt. Det er med andre ord en god investering både for ansatte og butikkens omsætning, da kunder også vil føle sig bedre tilpas.

Optimal luftfordeling

Man kan som butiksindehaver overveje, om man ikke bare bør åbne dørene og få luft ind den vej? Det virker muligvis også som den oplagte løsning, men faktisk er det utrolig svært at opnå samme udskiftning i luften som ved et mekanisk ventilationsanlæg. Dertil skal man have det in mente, at et ventilationsapparat skaber samme ensartede luft- og kuldefordeling, hvor en åben dør derimod skaber en ulige fordeling og desuden kan skabe generende træk.

Dertil hører det sig, at I inde i butikken vil være mere udsatte for udemiljøets omstændigheder. Lugte fra os, røg, skraldespande, restauranter og en masse andre tænkelige og utænkelige faktorer kan skabe lugtgener.

Husk service inden højsæson

Bemærk at det er i perioden inden foråret og sommeren, at du skal have udført service af ventilationsanlæg, da det ikke nytter at vente til sidste øjeblik, hvis der pludselig følger en varm dag, hvor butikken koger. Det vil i så fald betyde lavere omsætning og irritationer for dit personale.

Husk samtidig at forhøre dig om hvorvidt dit ventilationsanlæg stadig er i en forsvarlig energiklasse og hvorvidt der findes endnu bedre løsninger for indeklimaet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *