Diverse

juli 13, 2018

3 gode tips til forskellige selskabslege

Når man skal holde forskellige fester af forskellige arter, har man mange forskellige muligheder for underholdning og selskabslege, og du får her 3 af de bedste selskabslege, man kan lave med sine gæster.

Er vejret godt? Så er havespil altid en sikker vinder

Hvis vejret er godt, er det ganske populært at lave selskabslege, spil og lignende i haven, og det er også en særdeles god idé, da der er en bred målgruppe inden for de forskellige havespil. Eksempelvis er kongespillet altid en sikker vinder, da det er venligt for både børn og voksne, mens det heller ikke kræver nogle specielle evner eller meget viden at være med til spillet. Her kan man vælge at spille sammen i hold af to på hvert hold, hvor man så kan konkurrere mod hinanden på tværs for til sidst at finde vinderen af konkurrencen. Det er også muligt at benytte andre havespil i form af stangtennis, petanque, stigegolf og lignende sjove spil.

Quizzer, associationslege osv. med forskellige sange er også populært

Det er også muligt at benytte nogle af de gamle kendte, danske sange såsom ’Dengang jeg drog afsted’, ’Vi elsker vort land’ og andre lignende sange til sjove selskabslege. Man kan vælge at lave nogle quizzer, der er baseret på de forskellige sange, hvor der kan indgå spørgsmål om forfatteren, sangteksten eller lignende. Det er dog også muligt at benytte sange danske tekster til eksempelvis en associationsleg, hvor deltagerne selv skal tegne nogle tegninger, der henviser til en given sang. Det er også muligt at lave en anden variant, hvor deltagerne for udleveret tegninger, billeder eller lignende, som giver associationer til en given sang, hvor det så for deltagerne gælder om at gætte den givne sang.

Stjerne for en aften

En anden sjov selskabsleg er ’Stjerne for en aften’, hvor man deler deltagerne op i to hold. I hver runde vælger hvert hold en deltager, som skal have høretelefoner på, og i disse høretelefoner spilles en sang, som den givne deltager skal nynne melodien af for eget hold samt modstanderne. Her gælder det for deltagerens hold at gætte, hvilken sang der nynnes, og man kan så lade turen gå videre til modstanderholdet, såfremt nynnerens hold ikke kan gætte, hvilken sang der nynnes. Her kan man selv vurdere, hvorledes pointene skal gives i forhold til et rigtigt svar, forkert svar osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *