Diverse

juli 17, 2018

Renset luft kan afhjælpe din allergi

Døjer du med allergi, så har du måske prøvet mange ting for at holde det nede eller forbedre det. Du har muligvis også hørt om forskellige genstande og metoder, der siges at kunne hjælpe dig, og en af de ting, du kan have hørt om, er luftrensere.

Du kan forbedre indeklimaet med en luftrenser

Når der tales om hvordan du får et godt indeklima, er en af de ting, der ofte bliver nævnt, luftrensere. Der er dog ingen tvivl om, at det først og fremmest er vigtigt, at du så vidt muligt undgår at udsætte dig selv for de stoffer, der frembringer din allergi, samt at du får medicinsk behandling for det. Et eksempel er kæledyr med pels. Har du allergi over for pelsdyr, f.eks. hund og kat, og har du selv et kæledyr, så bør du finde et nyt og kærligt hjem til det. Har du sørget for dette, og døjer du stadig, så er der mange astmapatienter, der oplever, at deres allergi bliver bedre og mere overkommelig, når de har en luftrenser i hjemmet. En af årsagerne til det kan være, at en luftrenser ofte kan rense luften for nogle af de partikler, der svæver længe i luften. På den måde får du fjernet partikler, du ikke ville få fjernet ved f.eks. udluftning alene.

 

Flere tips til at opnå bedre indeklima

Der findes ikke tal på, hvor mange partikler af forskellige stoffer en luftrenser kan fjerne, og derudover er det forskelligt fra person til person, hvor mange stoffer og partikler der skal til, før man får symptomer på allergi. Der findes nemlig flere millioner partikler i luften, men det er langt fra alle der oplever en reaktion. Du kan, ved at lufte ud i 5-10 minutter tre gange om dagen, være med til at sikre en god luftkvalitet i dit hjem – undtagen hvis der er rygere i boligen. Derudover forringer brug af stearinlys, duftlys, brændeovn og madlavning også luftkvaliteten. Selvom du følger disse råd, vil der stadig være partikler i luften, som en luftrenser kan hjælpe med at fjerne, så du får en renere luft i dit hjem og en forhøjet livskvalitet, eftersom du så ikke skal døje så meget med den allergi, du lider af. Det er også vigtigt at påpege, at en luftrenser ikke tilfører ilt til luften eller sænker luftfugtigheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *