Diverse

april 25, 2020

Overvej leasing frem for køb

Overvejer du at lease en bil? Der findes mange gode grunde til at lease fremfor at købe en bil. Ved leasing står leasingselskab for både garanti og service på bilen i al den tid, du leaser. Det betyder altså, at du slipper for uforudsete regninger, når bilen skal på værkstedet. Derudover er der som regel også en lavere engangsydelse, når du leaser, fremfor når du køber. Bliv klogere på hvorfor du skal lease en bil nedenfor.

Fordele ved leasing

Der er generelt en del fordele, når det kommer til leasing. Alligevel kan det være en svær beslutning at komme frem til, om du skal købe eller lease. For eksempel kan du oftere skifte bil, hvis du leaser. Indimellem kan det være sjovt at prøve nye biler. Det er ikke helt på samme måde en mulighed, hvis du køber. Her er du altså bundet op på den bil, du har erhvervet dig. Derimod er du med privatleasing lidt mere frit stillet. Det er klart, at det selvfølgelig ikke er helt bindingsfrit – du binder dig nemlig i den periode, du har tegnet kontrakten. Herefter ophører kontrakten, og du skal lease på ny.
Når du skal lave en leasingkontrakt med selskabet, bliver der taget udgangspunkt i, hvor mange kilomenter, du forventer at køre i løbet af året. Herudfra betaler du altså blandt andet leasingbeløbet. Det er derfor fordelagtigt for dig, der gerne vil lease, hvis du har et begreb om, hvor mange kilomenter du kører allerede inden, du leaser. Skulle der komme eventuelle forandringer i din tilværelse, hvor du pludselig skal køre meget mere end først antaget, er det ikke sikkert, at leasing kan betale sig for dig. Men hvor lang tid kan du lease? En privatleasingkontrakt er typisk bundet op på 11 måneder, hvorefter kam du senere stoppe perioden med en måneds varsel og allerede efter 12 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *