Diverse

februar 5, 2020

Sådan virker en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er et billigt, effektivt og et super miljørigtigt valg af opvarmningskilde. Varmepumpen bruger strøm og vedvarende energi til at producere varm luft. I gennemsnit producerer en luft til luft varmpumpe 5 gange så meget varme, som det strøm den bruger. Derfor er de meget billigere end opvarmning med el-varme. De kan bruges som supplerende varmekilde i helårshus og sommerhuse eller til opvarmning af fx et kolonihavehus, en garage eller et værksted.

Anlægget består af en indvendig og en udvendig del. Luften kommer ind i udedelen. Det danner et tryk i rørene med kølemiddel, som forbinder udedel og indedel. Det tryk får temperaturen i rørene til at stige og det er varmen herfra, der bruges til at opvarme luft, som så sende ud igennem indedelen. En luft til luft varmepumpe skal bruge omkring 1 kg kølemiddel. Derfor må du ikke selv tilslutte din luft til luft varmepumpe – det skal gøre en certificeret kølemontør gøre. Ifølge loven skal der laves årligt eftersyn af varmepumpen af en montør. Du har mulighed for at få om til 5 års garanti på din luft til luft varmepumpe, hvis du får lavet service hvert år. De fleste varmepumper har en levetid på mere end 10 år.

En luft til luft varmepumpe har den store fordele, at den også kan bruges som aircondition anlæg i de varme måneder. Med et enkelt tryk på fjernbetjeningen kan processen i pumpen vendes, så den i stedet sender kølig og behagelig luft ud. Der sidder et filter i pumpens indedel, som effektiv renser luften for snavs og støv. Lider du er pollen allergi kan du få endnu større glæde af en luft til luft varmepumpe, for filtret er i stand til at mindske pollen. Du har mulighed for at fjernstyre din varmepumpe med en sms eller via en app.