Generelle artikler

juni 6, 2018

Guide: Find den bedste plæneklipper

Foråret er over os, og selvom det danske vejr ikke altid er til at regne med, så begynder solens stråler så småt at titte frem. Men foråret betyder ikke kun flere lyse timer i døgnet. Det betyder også, at haven skal passes igen. Særligt skal græsset på plænen sandsynligvis have mange ture med en græsslåmaskine. Hvis din gamle græsslåmaskine synger på sidste vers, så er det måske på tide med en ny. Der er efterhånden talrige varianter af græsslåmaskiner på det danske marked, og det kan måske være en udfordring at finde den rette. Der er således en række elementer, du bør overveje, før du gør dit køb.

 

3 ting den effektive græsslåmaskine skal have

  1. En stor opsamlingsboks. Det er vigtigt, at du undersøger, hvor meget græs din maskine kan rumme – især hvis du har en stor have. Nogle maskiner kommer også uden en opsamlingsboks, men det kræver at plænen skal rives efter, du har slået den. Og det betyder blot mere arbejde til dig. En græsslåmaskine med stor kapacitet er en fordel, da den ikke skal tømmes så tit. Mange maskiner har en opsamlingsboks, der kan rumme 65 liter.
  2. En god klippebredde. Dette er vigtigt, hvis du vil have mest ud af dit arbejde. En græsslåmaskine med en bred klippebredde er mere effektiv, og grsæsslåningen går dermed hurtigere. Maskinerne med størst klippebredde er ofte omkring 46 cm.
  3. Et lavt lydniveau. Dette er vigtigt, hvis du bor i et område med mange naboer, der kan blive generet. Ligeledes er det vigtigt, hvis du har en stor have, der tager lang tid at klippe. Undgå dermed at skade dine ører undervejs. Husk at lyd over 85 db muligvis kan forårsage høreskader.

Bedst i test

Skal du i haven, når foråret kommer? Så skal du måske opgradere dit udstyr. Det er en god idé at undersøge udvalget af maskiner, før du handler. På denne måde sikrer du dig, at du finder den rette til din have. Du kan alliere dig med eksperter, testresultater og anmeldelser. Hvis du vil vide mere, så kan du finde mere information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *