Diverse

august 2, 2018

Sådan ser et typisk samlelån ud

Går du også med tanken om at samle dine små lån til ét stort samlelån? Det er en fornuftig idé, da det skaber større økonomisk overskud samt færre renter. Læs med på siden her om, hvordan et typisk samlelån ser ud og om, hvilke lån du kan samle. Der er nemlig forskel på, hvorvidt lånet er et sikret eller usikret lån.

 

Et godt eksempel

Er du i tvivl, om det kan betale sig for dig at lave et samlelån? Hvis du står i nogenlunde samme situation som nedenstående eksempel, så kan det betale sig for dig at tage et samlelån.

Forstil dig, at du har et forbrugslån med en restgæld på 20.000 kr. samt et MasterCard med en kredit på 10.000 kr. og et usikret lån til bilen på 40.000 kr. Herved har du altså en samlet hovedstol på 70.000 kr. Såfremt du vælger at samle alle lånene, vil du ansøge om et lån på 70.000 kr.

Hvad gør du så nu? Det er nu vigtigt at overveje, hvad du har behov for i det nye samlede lån. Er det vigtigst for dig, at holde de månedlige ydelser nede? Eller vil du fokusere på at komme hurtigt ud af dit lån? Når du har overvejet nævnte, har du mulighed for at ansøge om et samlelån. Oftest vil det være en afvejning mellem at holde de månedlige ydelser nede og komme hurtigt ud af lånet.

 

Hvilke lån kan jeg samle?

Når du vælger at optage et samlelån, skal du beslutte dig for, hvilke lån du ønsker at samle det store lån. Men hvilke lån er det egentlig muligt at samle? Desværre kan alle lånetyper ikke samles. Hvis du eksempelvis har et billlån eller et boliglån, hvor der er stillet sikkerhed i form af pant, kan du ikke samle lånene. Låneudbyderen har altså sikkerhed i enten din bolig eller bil. Såfremt du ikke kan betale dit boliglån, kan låneudbyderen kræve at du sælger bil eller bolig – alt afhængig af, hvilket lån du har taget.

Derimod har banken ikke sikkerhed i hverken bil eller bolig, hvis du har taget et usikret lån. Derfor kan disse usikrede lån altså oftest lægges sammen i ét samlelån. Det er typisk lån som ferielån, kviklån, forbrugslån og billån uden sikkerhed. Du kan læse mere både sikrede og usikrede lån ved at klikke her. Husk altid at læse betingelserne og det med småt, når du optager et nyt lån.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *