Generelle artikler

december 10, 2017

Er du forvirret omkring realkreditlån? Så læs med herunder

I dag er det nemmere end aldrig før at låne penge. Nogle steder kræver det blot, at man har internetadgang og kan besvare nogle få spørgsmål, men skal du låne et stort beløb, er det en god idé at låne penge igennem et realkreditinstitut. Vælger man at låne igennem et realkreditinstitut, skal man vide, at pengene skaffes ved, at instituttet sælger obligationer til en investor. Prisen på lånet afhænger derfor primært af udbud og efterspørgsel. Læs med herunder og bliv klogere på lånet og hvad der medfølger.

Der findes to overordnede typer af realkreditlån

Når man snakker om lån, vil man hurtigt opdage, at der findes mange forskellige lånemuligheder. Ingen lån er 100 % ens, og det er derfor vigtigt, at man sætter sig godt ind i låneverdenen, inden man godkender et tilbud. Overordnet set findes der to typer af realkreditlån:

Det første lån er med en variabel rente. En variabel rente betyder, at lånet tilpasses en bestemt rente. Den bestemte rente fastsættes som regel et par år ad gangen, men man kan aldrig helt være sikker på, om den stiger eller falder.

Lån nummer to er med en fast rente. Den faste rente betyder, at renten ligger fast i hele lånets løbetid. Der bliver altså ikke ændret rente undervejs, ligesom man kan risikere, hvis man vælger lånet med variabel rente.

Det er altså meget vigtigt, at man har godt styr på begreber og fagtermer, når der skal overvejes, hvilket boliglån som passer bedst.

Bliv klogere online

Hvis du ønsker mere information, så kan du læse mere omkring realkreditlån på Boliglån Guiden. De har lavet udførlige guides og forklaringer på begreber, som du kan få brug for, når der skal vælges et realkreditlån. På den måde sikrer du dig et godt grundlag for den bedste beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *