Diverse

maj 4, 2019

Danskerne er vilde med afbetaling, når de shopper på nettet

I dag kan du vælge afbetaling som betalingsløsning hos flere tusinde danske webshops. Det har over de seneste par år udviklet sig til at være én af de mest efterspurgte betalingsløsninger. Det kan der være flere årsager til, men for mange er det dog som følge af, at det giver dem mulighed for at shoppe nu og først betale senere – og det tiltales mange af.

Som følge af den store efterspørgsel, så er der også mange danske webshops, der er begyndt at tilbyde afbetaling som en betalingsløsning. Du kan derfor handle på denne måde, uanset hvad du har i sinde at købe – alt lige fra nye møbler til stuen til nyt tøj til garderoben. Det er endnu ikke en trend, der har ramt alle, men den udbredes dog stille og roligt.

Hovedsageligt ved større køb, at denne løsning vælges

Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange danskere, der er glade for at kunne vælge afbetaling, når de handler på nettet. Det er dog særligt noget, der gør sig gældende, når de står over for at skulle lave et stort køb. Det er nemlig ikke alle, der har lige nemt ved at finde plads i deres økonomi til at betale for et nyt TV, en ny seng eller et tredje dyrt køb.

Det er dog ikke alle, der er klar over, at når de laver et stort køb på nettet, som de vælger at betale af over tid, så er det faktisk blot et lån, der udstedes til dem, som er tilsvarende det beløb, som de har handlet for. Hvis du f.eks. har købt et nyt TV til 4.500 kr., så vil din afbetalingsordning blot udstedes i form af et mikrolån, der er tilsvarende dette beløb.

Hvis der er tale om et større beløb, så er det sjældent, at der er tale om mikrolån, da de ofte er begrænset til ca. 6.000 kr., men det ændre dog ikke på, at det er et låneselskab, der står for selve finansieringen. Er det et større beløb, der skal afbetales, så vil ordningen efter være finansieret af et bagvedliggende kviklån eller forbrugslån fra en online långiver.

Er det noget, vi vil se mere til i fremtiden?

Hvis du synes, det er en fremragende idé, at du kan få lov til at betale af over tid, når du handler på nettet, så vil du glædes ved, at du i fremtiden kun vil komme til at se mere til. I og med, at der er større efterspørgsel på det, så er det også noget, som de enkelte webshops er nødt til at tage til sig – og dermed også integrere som betalingsløsning.

I mange tilfælde er det endda muligt at samle dine afdrag for dine forskellige handler hos én udbyder, så du blot får en samlet opkrævning hver måned. Det har i mange år været populært i lande som blandt andet Tyskland og Sverige, hvor det også er populært at betale med faktura, hvilket blot bevidner om, at det er sandsynligt at det kommer til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *