Diverse

april 4, 2019

Gør dit hus mere miljøvenligt – og spar penge samtidig

Du er måske allerede klar over, at du betaler for meget i varmeregning. Eller også er du bare træt af, at du ikke kan varme dit hus op ordentligt. Du er måske træt af, at der så nemt kommer fugt og begyndende svamp på dine vægge. Alle de her ting er rigtig irriterende, men der kan dog gøres noget ved dem. Har du overvejet at efterisolere dit hus?

Hvad er efterisolering?

Efterisolering er en utrolig nyttig proces for at holde varmen inde og varmeregningen nede. I bund og grund går det ud på, at man lægger ekstra isolering ind i husets konstruktioner, der hvor der mangler, og man isolerer, der hvor der ikke tidligere har været isolering. Efterisoleringen kan ske mange steder. De steder der oftest vælges, fordi der er størst forbedring, er ved loftet og ved hulmuren.

Hulmursisolering er en meget effektiv måde at isolere hulmuren i ydervæggene. En nem hulmursisolering med flamingo kugler går ud på, at man borer et lille hul i fugen ved hulmuren, hvor man så kan blæse isoleringsmaterialet ind. Flamingoen er god til at komme helt ud i kanterne, og det optager ikke fugt. Så det er en ret nem løsning.

Fordele ved efterisolering

Hvis der ikke er ordentlig isolering i hulmuren, kan op mod 30% af varmen fra huset sive ud. Faktisk kan man komme til at bruge op til 3 gange så meget energi på at varme sit hus op end et hus, der er ordentligt isoleret. Og det kommer især til udtryk på varmeregningen og på miljøet. Desuden vil en efterisolering af din bolig også resultere i, at din bolig stiger i værdi. Det vil den gøre, da energimærkningen vil blive bedre, og fordi købere oftere går efter energivenlige huse. Isoleringen vil også kunne hjælpe med op til 35% med at reducere støj udefra.