Elektronik

juli 27, 2018

Forstørrelse er det nye sort

Har du prøvet at holde oplæg uden at have et slideshow tilkoblet? Eller kun have slideshowet tilkoblet computeren? Hvis ja, så ved du, hvor svært det kan være for de lyttende at holde koncentrationen i længere tid, hvis ikke de har noget fysisk foran dem, som de kan følge med på. Ydermere kan det også være udfordrende for dig som oplægsholder at holde oplæg i længere tid uden at have noget at støtte sig op af. En løsning vil her være at anskaffe et lærred til en projektor, således dit slideshow kommer stort og tydeligt frem.

Hvad skal jeg vælge?

Der er mange forskellige projektionsskærme at vælge i mellem. Det afhænger af dine behov og hvad du skal bruge skærmen til. Er det som støtte til foredrag? er det til visning af film? eller er det til undervisning? Det er også vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvorvidt skærmen skal kunne fjernes, når den ikke er i brug, om skærmen skal hænge ned fra loftet eller på væggen, eller om skærmen skal stå på et stativ. Hvis du eksempelvis gerne vil have skærmen hængende, men på en sådan måde, at den skal kunne fjernes igen, kan du vælge at købe et motoriseret lærred. Et motoriseret lærred er et lærred, der kan køres op og ned efter behov. Du har ligeledes mulighed for at fjerne skærmen, hvis du vælger at købe et lærred med et trebenet stativ. Denne er ligeledes flytbar, således du efter behov kan flytte den rundt. Du kan læse mere om projektionsskærme her.

Størrelsen

De forskellige skærme har forskellige størrelser. Størrelsen afhænger ligeledes af, hvad skærmen skal bruges til. Skal skærmen bruges til en hjemmebiograf i huset kan det anbefales at købe en skærm med en stor tommer. Dette grundet, at filmen bliver mere virkelighedsnær, og samtidig ved vi alle sammen, hvor træls det kan være at skulle knibe øjnene sammen for at kunne læse underteksterne. Hvis projektionsskærmen derimod skal bruges til et slideshow eller undervisning er det ikke afgørende, at skærmen har samme store tommer, da det vigtigste her er at kunne se, hvad der er på lærredet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *