Diverse

oktober 22, 2018

Få sagt ordentligt farvel – hvad koster det egentlig?

Der er mange ting at tage højde for, når det kommer til ceremonier, begravelser, bisættelser, kirkeaftaler og meget mere, når det kommer til at få sagt ordentligt farvel. Der er mange mennesker indblandet, og mange services og praktiske ting, der skal ordnes. Det koster desværre penge. Heldigvis findes der forskellige løsninger. Det er nemlig ikke alle, der har behov for samme mængde støtte i den svære tid. Klik videre for at se, hvilke muligheder du har, og få svaret på spørgsmålet: ”Hvad koster en begravelse?”

Sådan får du råd – gode tips

Det første, som du bør tænke på, er selvfølgelig, hvad du og din familie har råd til, og hvad I egentlig har behov for. Det kan være, at den afdøde havde et specielt ønske, som I gerne vil håndhæve.

Prioritering af det, der er nødvendigt

Starten på en bisættelsesceremoni har sin spæd i planlægningsfasen. Her snakker du med din lokale bedemand for at finde ud af, hvad der skal ske. Her finder du ud af, hvilke praktiske ting du skal tage dig af, og hvilke du overlader til bedemanden. Typisk har de en liste klar med services, som de yder.

Se på forskellige tilbud

Der findes mange bedemænd i Danmark, og hvis du ikke er tilfreds med behandlingen det ene sted, så kan du sagtens vælge en anden. Det kan derfor godt betale sig at lave lidt research. Husk dog på, at i små lokalsamfund har bedemanden oftest den bedste kontakt til den lokale kirkegård.

Hvad har du overskud til selv at håndtere?

Der er mange ting, som du selv kan stå for, hvis du gerne vil spare penge på bisættelsen. Det er nemlig ikke alle ting, som du behøver overlade til bedemanden. Det kan være farvelblomster, dødsannoncer, pyntning og andet dekoration. Måske finder du trøst i selv af påtage dig disse opgaver?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *