Generelle artikler

november 11, 2018

Er det på tide at udskifte vinduerne?

Der har gennem tiden været stor forskel på kvaliteten af de vinduer, der er blevet brugt i nye huse. Der blev i 1920’erne brugt fyrretræ med højt indhold kernetræ, som kan holde i over 100 år, hvis det er blevet behandlet ordentligt, men i 50’erne blev der brugt meget dårligere kvalitet, som ofte kan betyde at det allerede er på tide af skifte dem ud nu.

Tænk kvalitet og design

Når du skal have nye vinduer, er der en lang række aspekter, du bør være opmærksom på. Nye vinduer kan have mange funktioner og formål, men det er vigtigt at du gør dig tanker om hvorvidt dine nye vinduer skal være større, mindre eller samme størrelse, ofte er den eksisterende størrelse valgt af en årsag. Større vinduer kan derved skabe problemer med varmen om sommeren og mindre vinduer kan skabe for lidt lys i rummet. Størrelsen på vinduerne er utrolig relevante og specielt i midten af 1900-tallet, var der stort fokus på de forskellige bygningsdeles proportioner til resten af bygningen, og disse vinduer har ofte en gennemtænkt størrelse, som kan være relevant at beholde.

Det er dog ikke kun størrelsen af vinduerne der er relevant, der er med tiden kommet flere forskellige materialer og træsorter til, som vi er begyndt at bruge til at bygge vinduer. Inden du bare vælger det materiale der giver mindst varmeledning, er det en god idé at give design en tanke, da selvom det kan være et fantastisk flot vindue i Teak træ, er det ikke sikkert at det passer ind i huset.

Der er desuden gode besparelser at lave ved at vælge vinduer der har en så lille varmeledning som muligt. Vinduernes varmeledningsevne angives som kWh/m2 som beskriver mængden af varme der passerer gennem vinduet pr. grad der er i forskel mellem inde- og udetemperaturen, bør være så lav som mulig for at minimerer varmetabet i hjemmet.

Find den rigtige producent

Når du skal vælge producenter af vinduer, er det vigtigt at undersøge producentens kreditvurdering, da garantien ofte er lang på vinduer. Det er vigtigt at finde en producent med en god kreditvurdering, hvor AAA er den bedste vurdering der kan gives, da du med en AAA-kreditvurdering kan være sikker på at denne producent også eksisterer hvis du får brug for at benytte garantien. Desuden kan der også være forskel på hvor lang en garantiperiode der er hos de forskellige producenter, og det er i hvert fald værd at tage i mente, så du kan sikre dine vinduer i så lang tid som muligt.

Det er ikke altid lige nemt at finde den rette arbejdskraft herhjemme, og derfor er der mange større virksomheder i Danmark, der søger til udlandet, når de skal finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor har Baltic Workforce specialiseret sig i at finde den rette arbejdskraft til din virksomhed, til diverse arbejdsopgaver inden for landbrug, fiskeri, byggebranchen og meget mere. De har over de sidste 10 år specialiseret sig i at håndplukke de rigtige medarbejdere til den pågældende opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *