Diverse

august 16, 2018

Glade medarbejdere er produktive medarbejdere

Driver du din egen virksomhed, eller står du for HR på din arbejdsplads? Glade og motiverede medarbejdere er et must, når det kommer til produktivitet og den generelle trivsel på arbejdspladsen. Glade, loyale og motiverede medarbejdere skaber også en bedre stemning på arbejdspladsen og har lyst til at komme på arbejde hver morgen.

Rammerne skal være på plads

Der er selvfølgelig en række faktorer, der skal være på plads på den glade arbejdsplads. Disse ting er ikke afgørende for dine medarbejderes glæde og motivation, men gør arbejdsdagen nemmere og sjovere. Det er f.eks. en god frokostordning og god kaffe, hyggelige fredagsbarer og et generelt godt socialt miljø, fleksible arbejdstider, gode barselsordninger og lækre julegaver. Find de bedste firmagaver her: https://www.syddesign.dk/da/products/firmagaver

Disse ting er ikke dog ikke drivende for glæden og motivationen, men derimod noget, som de fleste medarbejdere, forventer er tilstede. Der, hvor din virksomhed virkelig kan gøre noget ekstra for glade og produktive medarbejdere, er i ledelsesstilen.

Frihed & tillid

”Frihed under eget ansvar” er en populær sætning i Danmark. I Danmark stoler vi på hinanden, og vi viser tillid til, at vores medmennesker kan udføre det job, de skal. De fleste mennesker har i dag et job, som de går rigtig meget op i og bruger til at realisere sig selv. Der skal altså være muligheder for, at dette kan lade sig gøre. Der skal være muligheder for en karriere, et godt samarbejde, og at medarbejderen kan få lov til at få ansvar for nogle bestemte opgaver.

Det er altså altafgørende, at medarbejderen ikke er udsat for unødig kontrol, men i stedet får friheden til at kunne udføre de opgaver, der er stillet. Så får medarbejderen lov til at tage noget ansvar, og vise hvad han eller hun kan. Når man viser mennesker den tillid, brillerier de ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *