Diverse

december 25, 2018

Er det på tide at give din bolig en ydre make-over?

Vi tænker oftest alt for meget på, hvordan vores bolig ser ud indvendigt og vi glemmer sommetider derfor at studse over, at de ydre facader også trænger til en kærlig hånd. Det er en god ide at starte allerede i god tid, så du til sommer kan sidde i din helt nyrenoveret have. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvordan du med forholdsvis små ændringer kan give din bolig en helt ny lækker facade.

Et vedligeholdelsesfrit hegn

Det er ikke alle mennesker, som har tid og overskud til at ligge det arbejde i hækken, som der skal til for at den står pænt hver eneste sommer. I sær hvis man er oppe i årene og ikke har en bekendt, der kan hjælp, kræver det, at man hver år betaler sig ud af det.
Det er derfor lettere og billigere at investere i et vedligeholdelsesfrit hegn, som ikke er lavet af en busk, men af træ. På den måde behøver du ikke at gøre alt forarbejdet i din have, før du rent faktisk kan nyde den med dem, du holder af. Desuden vil et vedligeholdelsesfrit hegn også lukke helt af for fremmede mennesker, hvilket er lidt et problem med en almindelig hæk, da den jo mister alle sine blader i vintermånederne.

Studs dine træer

Der er mange mennesker, der har træer i deres have. Det kan være kirsebærtræer, blommetræer eller grantræer. Disse træer kan efter mange år blive utrolig høje og ustyrlige. Alt efter hvor stor din have er, kan træerne godt genere dig, når du sidder på din terrasse, både i forhold til din udsigt, men også i forhold til at man kan få grene i hovedet. Det kan derfor være en god ide at klippe dine træer til, så vil du også automatisk få din have til at synes større. Da nogle af træerne er meget høje, vil du skulle anskaffe dig et follestillads, for at være helt sikker på at du ikke kommer til skade.

Plant nogle blomster

Vores andet tip til at gøre de ydre facader indbydende er at få plantet en lille køkkenhave. Vi er gået lidt væk fra at have egen køkkenhave i Danmark, men det giver noget helt særligt til stemningen og madlavningen, når man kan smutte ud i haven og finde ingredienser til sin aftensmad. Ud fra et økonomisk perspektiv er det også super godt at plante sine egne fødevarer, da man kan spare rigtig mange penge på dit årligt.

Nye havemøbler

I Danmark skifter vi havemøblerne ud meget sjældent, da vi ligger vores prioriteter et andet sted. Men nogle helt nye, bløde og store havemøbler vil gøre, at du vil være meget mere tilbøjelig til at bruge din have. Det er med til at sætte det sidste præg på din ydrebolig renovering, og du vil sætte pris på det til sommer.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan give bolig en stor og gennemført ydre makeover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *