Gode råd er dyre..

april 4, 2017

Bliv klogere på et sms lån

Et sms lån er en betegnelse for det, mange danskere måske kender som et kviklån eller mikrolån. Der er altså tale om et lån af et forholdsvis lille beløb, typisk mellem 1000-6000 kr. Selve betegnelsen dækker over, at flere bruger dette lille lån til blandt andet elektronik. På internettet findes der et utal af låneudbydere, der hver især har forskellige krav til dig, der ønsker at låne penge. Typisk vil der dog være få krav, du skal opfylde, for at få muligheden for at optage lånet. Derudover adskiller de forskellige låneudbydere sig ved at have forskellig svartider og forskellige minimums- og maximumsbeløb, du som kunde kan ansøge om.

Denne lånetype kan normalt kun søges om online. Låneguiden på låneudbydernes hjemmesider er ofte udførlig og let forståelig, så du ikke står tilbage med en masse spørgsmål. At låne penge online gør det både nemt, ligetil og let tilgængeligt for dig, da du kan søge lånet hjemme foran skrivebordet. Det, at man ikke skal forbi banken først, gør dog også, at nogle lader sig friste og ikke låner med omtanke. For at søge lånet kræves det, at du er over 18, mens nogle steder kræver, at du er ældre. Derudover skal du have et cpr-nummer og kunne påvise, at du må opholde dig permanent i Danmark. Derudover er det ikke muligt at ansøge om lånet, hvis du er optaget i RKI eller debitor registret.

Sådan ansøger du om et sms lån

De forskellige online låneudbydere har deres egen fremgangsmåde for, hvordan du skal ansøge. Dog er der nogle hovedregler, som du kan blive klogere på her. Ansøgningsprocessen vil typisk være i tre trin. Først skal du indtaste dine personlige oplysninger, herefter skal du logge på og ansøge med dit NemID og til sidst er det blot at vente på svar fra låneudbyderen. Svartiden kan variere meget fra udbyder til udbyder. Nogle lover dig svar med det samme, mens du hos andre kan forvente en svartid, der er lidt længere. Pengene vil oftest være at finde på din konto dagen efter, så lånet er altså perfekt til dig, der akut står og mangler penge.

Fordelen ved denne type lån er i høj grad, at du ofte ikke bliver bedt om at stille sikkerhed. Det vil sige, at du ikke skal forklare, hvad pengene skal bruges til, og hvordan de bliver tilbagebetalt. Låneudbyderne vil ved denne type lån have pengene tilbage inden for kort tid. Det betyder, at det ofte er inden for 14-45 dage efter pengene er udbetalt til dig, at du skal betale dem tilbage. Renten vil variere fra låneudbyder til låneudbyder, så det kan betale sig at undersøger dine muligheder inden en potentiel ansøgning.

Gode råd når du skal låne

Et sms lån kan for mange være nærliggende at tage, hvis de lige oplever at være i akut pengenød og samtidigt ved, at de kan betale lånet tilbage inden for tidsrammen. For andre er det ikke den rigtige lånetype. Hvis du er i tvivl, om du kan betale lånet tilbage, kan det blive meget dyrt for dig. Her bør du måske i stedet overveje, om et forbrugslån ville være mere egnet til dig. Så undersøg dine lånemuligheder(fx på lån-sms.dk), inden du træffer en beslutning og kig dit budget efter i sømmene. Du skal være sikker på, at der er luft i budgettet til, at du kan betale pengene tilbage. Derudover er det altid vigtigt at sørge for at læse alle dine lånedokumenter igennem, så du ved, hvilke vilkår der gør dig gældende i forbindelse med dit lån. En vigtig tommelfingerregel er sammenfattende, at du altid skal låne med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *