plæneklipper

juli 7, 2020

Husk at få tjekket knivene på din robotplæneklipper

Har du investeret i en robotplæneklipper, som du hurtigt blev forelsket i, fordi den altid holdt din græsplæne skarp og flot, men som nu er begyndt at halte med effektiviteten, så er du bestemt ikke alene.

Ligesom alle andre knive hjemme i dit køkken, så bliver knivene på din plæneklipper slidt med tiden. Læg så oveni, at knivene på plæneklipperen bliver brugt utrolig mange gange hver gang, at din plæneklipper er i aktion. Så giver det måske pludselig god mening, at din plæneklipper ikke klipper ligeså skarpt, som den gjorde i starten. Knivene er måske simpelthen bare blevet slidt, og derved ikke så skarpe mere.

Du kan læse mere om, hvorfor du skal skifte knivene på din plæneklipper, og hvordan du gør det på https://easymow.dk/.

Sløve knive afspejles på græsplænen

Hvis knivene på din robotplæneklipper er blevet sløve, så kan det ses på din græsplæne. Når knivene ikke er helt skarpe mere, så begynder de at have sværere ved at skære græsset over, og ofte ender det med, at de river græsset over i stedet for at skære græsstråene pænt over. Det resulterer i flossede græsstrå, som kan ses på uskarpe spidser, og derved en ikke skarp græsplæne. Mange danskere køber en robotplæneklipper til at køre op til flere gange om ugen, for netop at holde græsset helt skarpt.

Derfor kan du med fordel undersøge, om din maskine har brug for nye knive. Husk dog først at slukke maskinen, før du kigger nærmere på knivene.