Diverse

februar 14, 2019

Elsker du at bage?

Hvis du elsker at bage, og synes at håndværket bag brød og kager er interessant, så har du muligheden for at gøre det til din karriere. På Hotel- og Restaurantskolen kan du tage en uddannelse som bager og konditor, og lære om håndværket bag ethvert godt brød og uimodståelige kager. Et job som bager kræver et godt håndværk gennem øvelse, præcision og tålmodighed. Der er plads til at være kreativ og innovativ, og der er masser af gode karrieremuligheder i branchen.

Hvis du er afklaret omkring din studieretning inden for bage- og konditorbranchen, så kan du på grundforløbetlære om de vigtigste teknikker bag forskellige brød og basisbagværk. Dette er vigtigt for at danne et godt grundlag for en karriere som succesfuld bager eller konditor. Du bliver ligeledes undervist i gamle og moderne teknikker, som kan give dig frihed og kreativitet i din faglighed og præstation.

Karrieremuligheder

Der er forskellige karrieremuligheder for en bager. Mens mange arbejder på store fabrikker, er der også muligheder på restauranter og hoteller. Er man mest passioneret for konditorarbejdet, er der masser af muligheder for at arbejdet i et konditori. Mange bliver også med tiden selvstændige og finder sin egen plads til at tilbyde sit eget bagværk. Man skal selvfølgelig som bager være indstillet på, at meget af arbejdet typisk vil foregå om natten. 

Der er mulighed for at starte både i januar og august, og uddannelsen er et forløb over 20 uger. Hotel- og restaurantskolen hjælper med at sende folk videre efter grundforløbet, så man kommer i den studieretning, man ønsker. For at høre mere kan det være en god ide at deltage i orienteringsdagene, hvor man kan få svar på alle sine spørgsmål vedrørende uddannelsen og forløbet. Du søger uddannelsen på optagelse.dk. Så hvis du gerne vil bage brød og kager som et fultidsjob, er det muligvis en uddannelse for dig.