Gode råd er dyre..

juli 17, 2019

Bliv bedre til sprog og tal med FVU

FVU står for forberedende voksenundervisning, men alle voksne, som vil blive bedre til sprog eller tal kan få gavn af undervisningen. Undervisningen henvender sig især til mennesker, som har brug for bedre kvalifikationer og færdigheder til et job eller voksne, som har brug for ekstra undervisning for at kunne tage en uddannelse. Undervisningen er altså målrettet voksne mennesker over 25 år, og i nogle tilfælde skal man være i beskæftigelse, for at kunne deltage i undervisningen.

Forskellige FVU-kurser

Der findes efterhånden mange forskellige FVU-kurser. Eksempelvis findes der:

  • FVU-start

  • FVU-læsning

  • FVU-matematik

  • FVU-engelsk

FVU-start er et kursus på mellem 8 og 10 uger, som henvender sig til de mennesker, der taler en smule dansk. Undervisningens formål er at forbedre ens tale og forståelse af det danske sprog, og derfor er kurset godt til dem, som ikke har dansk som modersmål.

Lær sprog med FVU

FVU tilbyder både undervisning i dansk og engelsk, og der er visse danskkurser for polsk- og tysktalende. FVU engelsk er ligesom FVU-start et kursus på 8 til 10 uger, og det henvender sig både til mennesker som kan en smule engelsk og til mennesker, der vil blive bedre til engelsk. Kurset er struktureret, så man får kompetencer, der kan bruges på en arbejdsplads, og der arbejdes både på at kunne forstå, læse, tale og skrive sproget.

Lær tal med FVU

FVU-matematik er endnu et kursus, som denne gang henvender sig til mennesker, som taler godt dansk, og som vil være bedre til matematik. Kurset er opdelt i to trin, hvor man på første trin arbejder på et begynderniveau og på andet trin regner mere krævende opgaver. På kurset bliver der arbejdet med tal, som kursisten allerede kender. Det kan eksempelvis være tal fra en lønseddel, som kommer til at fungere som et af de regnestykker, der skal løses.