Håndværk

oktober 9, 2017

Vælg den rette rotorklipper til traktor

En rotorklipper til traktor passer godt til dig, der har et stort græsareal, som skal holdes nede i en pæn og nydelig længde. Klipperen skal trækkes af en traktor, og den kan derfor være svær at komme helt ind i hjørnerne med. Derfor skal du vælge en rotorklipper, hvis du har store græsarealer uden alt for mange kanter og hjørner, så du hurtigt kan køre hen over plænen og klippe græsset. Før du køber en rotorklipper til traktor, så skal du være sikker på, at din traktor er stor nok til at trække den. Størrelsen på klipperen afgør, hvor mange hestekræfter der kræves for at trække den.

Størrelsen skal passe til dit græsareal

Har du et stort græsareal, så vil det være en fordel at vælge en stor rotorklipper, men det er vigtigt, at den passer til din traktor. Kan din traktor ikke trække den, så kan du være nødsaget til at investere i en større traktor for at kunne anvende din nye rotorklipper. Antallet af hestekræfter på din traktor er derfor med til at afgøre, hvor stor en klipper du kan vælge. Jo større en klipper du kan trække, jo hurtigere kan du klippe dit græsareal. En rotorklipper til traktor findes i flere forskellige størrelser, og forskellen på bredden kan være på over en meter. En meters forskel kan spare dig for mange ture frem og tilbage på plænen, og du vil dermed også spare brændstof. Investeringen i både traktor og rotorklipper vil dog også være større, jo flere hestekræfter og jo bredere en klipper du vælger.

Passer til et fladt og ryddet underlag

En rotorklipper er en maskine, som er beregnet til at klippe græs på et fladt og ryddet underlag. Jorden må altså ikke være alt for grupperet, og plænen skal være ryddet for træstubbe, store sten og lignende. Kører du i en stub eller sten, så kan det koste en eller flere knive på klipperen, og der vil derfor være behov for en reparation. Inden du klipper græsset første gang, skal du derfor være opmærksom på, om der ligger forskellige genstande på plænen. Når du kører, er det altid en god idé at holde øje med arealet foran dig, så du kan spotte eventuelle grene, sten eller lignende, før du kører over dem.

Bliv klogere på hvor mange hestekræfter en bestemt klipper kræver og se nærmere på en rotorklipper til traktor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *